Това заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите

...
Това заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Цялата държава се превърна в заложник на имунитета на Борисов. Страх го е, та две не вижда

Това съобщи пред bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

 

По думите й в случай че водачът на ГЕРБ е почтен, би следвало да се организира транспарантен развой.

 

Според нея този състав на Висш съдебен съвет не би трябвало да избира нов основен прокурор. Социалистът изрази мнение, че 6-мата кадровици, които непрекъснато си сменяха мнението, са към този момент компрометирани. " Ако те изберат новия основен прокурор, той ще тръгне с провал ", безапелационна бе Нинова.

 

Относно предлагания бюджет от финансовото министерство, тя разяснява следното:

 

" В този бюджет има три казуса. Първият е, че би трябвало да се режат разноските - за лечебни заведения, за учебни заведения. Няма да дойдат приходите по Плана за възобновяване и резистентност. 2 милиарда са под въпрос дали ще дойдат. Вторият проблем е фиксацията върху 3-процентния недостиг. Третият проблем е замразяването на приходите. Ние ще внесем така наречен от нас различен бюджет, който вършим към този момент няколко години ", означи още ръководителят на Българска социалистическа партия.

 

" Сега сме края на юни. Бюджетът е за тази година. Хората към този момент се приготвят за летния интервал и за лятни ваканции. Не може да чакаме от този бюджет огромни политики. Той на процедура повтаря това, което предложи служебното държавно управление, с много по-малък недостиг. Капиталовите разноски са понижени. Дефицитът действително пада под 3%. Увеличението на пенсиите с 12% се резервира. Това не покрива растежа на инфлацията, само че въпреки всичко е някакво придвижване. Прагът на беднотия също беше повишен. Това не са нови политики, това са политики, които ги имаше. Когато забележим бюджета на това държавно управление за идната година, тогава доста неща ще стана ясни ", посочи Нинова.

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР